Webde Güven Kazandıran 5 Öneri

webde güven
Dijital Pazarlama
09 Eki 2016
2317

İnternet gitgide artan ziyaretçisi ile potansiyel müşterilerinize ulaşacağınız en önemli mecraa haline gelmiştir. İnternette firmanızı iyi yansıtmak, yeni müşteriler kazanmak veya potansiyel müşterileri gerçek müşterilere dönüşmesinin sağlanması için yapmanız gereken şey güven sağlamaktır. Peki ya web’de nasıl güven sağlarsınız?

Profesyonel Web Tasarım

Web tasarım yaptırmamış firmaya rastlamak günümüzde imkansız denecek kadar zor. Ancak web sitesi sahibi olan her firma internette güçlü değildir. Modern olmayan, eski arayüzler, kullanıcı deneyimini olumsuz etkilediği için web tasarım asıl amacının dışına çıkarak size şirket olarak güven kaybı oluşturmanıza neden olur. Profesyonel web tasarım yaptırmak firmanız için webde güven kazanmanın en etkili yollarından biridir.

Güncel - Doğru Bilgiler

Web sitenizde yer alan iletişim bilgilerinin doğruluğundan her zaman emin olun. İşletmenizin yeri değişti ise haritalarda güncellemeniz, telefon numaralarınız değiştiğinde güncellemeniz çok önemlidir. İnternet sitesindeki bilgilerden size ulaşmak isteyen potansiyel müşterileriniz, yanlış bilgiler olduğunu anladığında firmanız yine güven kaybedecektir.

Faydalı İçerik

Ürün ve hizmetleriniz hakkında detaylı bilgileri, çalışma şekliniz hakkında doğru süreç bilgilerini web sitenizde paylaşmanız, kullanıcılar tarafından faydalı görülerek firmanız hakkında güven kazandırır.

Referanslar - Sertifikalar

Müşterilerinizle almış olduğunuz kalite belgelerini, sertifikalarınızı, müşteri referans logolarınızı göstermek güven kazandıran faktörlerdendir.

Google Tarafından Önerilmek

Web sitenizin ürün ve hizmetlerinizin anahtar kelimelerinde Google arama sonuçlarında üst sırada olması firmanıza güven kazandıran önemli faktördür. Google tarafından önerilmek, firmanızı müşteri tarafında büyük göstererek, prestij kazandıracaktır. SEO yaptırarak Google tarafından önerilmeye başlayabilirsiniz.